Het einde van een tijdperk breekt aan, Irene’s laatste kunstje op de ijzers

HOOGKARSPEL – Vandaag wordt de laatste marathons verreden om de Daikin Marathon Cup op het ijs van de ijsbaan in Leeuwarden. Met aan de start Irene Schouten die na haar emotionele afscheid tijdens het NK Allround in Thialf nog 1 keer aan de start gaat komen om haar teamgenoten te ondersteunen. Hoewel er dubbele punten kunnen worden gewonnen lijkt de overwinning in het eindklassement een prooi te gaan worden voor Elsemieke van Maaren voor Esther Kiel, Van Maaren heeft 227 punten en Kiel 188.2 punten, Irene volgt op plaats 3 met 174.4 punten.

Bij de belofte vrouwen is het zeer spannend, de Andijkse Jet Fransen leidt met 151.1 punten voor Maaike Koelewijn die 147.1 punten heeft en de nr. 3 Anna Marit Sybrandi met 147 punten. De uit Medemblik afkomstige Iris Tiben staat zesde met 131 punten.

Bij de belofte mannen maakt Wisse Slendebroek de grootste kans op de eindzege, met 212.5 punten staat hij ruim voor op Arn Botman uit Andijk die met 163 punten tweede staat en Daan Berkhout uit Hauwert die met 142 punten derde staat.

Bij de vrouwen staat Beau Wagemaker op plaats negen in het tussenklassement, voor Beau is deze laatste marathon van het seizoen ook direct het afscheid nemen van haar huidige sponsor PGM Bakker die na dit seizoen gaat stoppen. Beau laat vooraf aan de wedstrijd weten dat Leeuwarden een technisch snelle ijsbaan is en dat is weer in het nadeel van Beau. Beau: “Zal.een harde wedstrijd worden en verwacht dat Irene deze nog graag wilt winnen en dat Zaanlander o.a. daarop wat zal aansturen. Zelf iets minder dit en is toch soort toetje na de natuurijs. Natuurijs is toch mooier. Voor ploegenklassement is grote.kans dat wij met PGM Bakker 2e zullen blijven staan achter BDM?BTZ en voor Albert Heijn Zaanlander doordat de punten van de natuurijswedstrijden ook meetellen en daar meer punten hebben gehaald dan Albert Heijn Zaanlander.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 12:00 Beloften vrouwen
  • 13:15 Topdivisie vrouwen
  • 14:30 Topdivisie mannen
  • 16:20 Beloften mannen