Het bakkerijmuseum in Medemblik in teken van Sinterklaas

MEDEMBLIK – De goedheiligman is in Nederland en in het Bakkerijmuseum wordt volop gewerkt aan allerlei sinterklaaslekkernijen. In de winkel staat een heuse Sint-Nicolaastafel. 

Vroeger maakte de bakker er veel werk van om op een aparte tafel zijn mooiste en lekkerste creaties te presenteren. Zo stond al dat lekkers voor kinderen op neushoogte. Nu worden er allerlei verhalen over Sinterklaas verteld en komen de kinderen veel te weten over de gebruiken rondom Sinterklaas. Waarom eten we bijvoorbeeld chocoladeletters en -munten en wat is de betekenis van de figuren van speculaas. Hoe oud is Sinterklaas nu eigenlijk?

In de bakkerij zelf geurt het naar de lekkernijen voor in de schoen. Versgebakken speculaas, in brokken, gevuld of als betekenisvolle pop. Ook werkt de bakker aan suikerbeesten en borstplaat, zodat hij veel voorraad heeft om iedereen te voorzien van al dat lekkers. Ware kunstenaars zijn elke dag aan het werk om oude sinterklaasfiguren en alles wat Sinterklaas in de schoen stopt te vereeuwigen in chocola. En natuurlijk maken de bakkers speciaal voor Piet letters van banket en heel, heel veel pepernoten en strooigoed. Verder laat de bakker zien hoe chocoladeletters worden gemaakt en hoe de marsepeinen figuren tot stand komen. 

Sint Nicolaas activiteiten voor kinderen

De bakker gaat samen met de kinderen pepernoten bakken en zelf gaan de kids een koek in de vorm van een mijter versieren. Uiteraard nemen ze alles mee naar huis. Ook kunnen kinderen elk weekend in de sinterklaasperiode, tegen betaling van 2,50 extra, met marsepein werken. Kunnen ze een grappig figuurtje maken voor bij pappa in de schoen…

Kijk voor meer informatie op https://deoudebakkerij.nl/ of bel 0227-545014.