Doortrappen West-Friesland gaat door met het geven van fietslessen voor ouderen:’Er gebeuren steeds meer ernstige ongelukken onder fietsers’

WEST-FRIESLAND – Er gebeuren steeds meer ernstige ongelukken onder fietsers. Geen goed nieuws, maar Team Sportservice wil voorkomen dat oudere fietsers daardoor niet meer op de pedalen stappen. Want als je weet hoe het veiliger kan en je het vertrouwen weer hebt, kan je urenlang genieten van een rondje door de polder, langs de mooie Westfriese dorpen. Daarom start in april het programma Doortrappen met een 3-wekelijks programma met fietslessen voor senioren.

Programma

De lessen zijn voor fietsers van elk niveau. Van ‘niet meer durven’ tot ‘ik red mezelf eigenlijk nog wel in het verkeer’. Bewegingsagoog Ramon Kolenberg zal de lessen begeleiden, samen met fietsdocent Mariëtte. Ramon Kolenberg: ‘Wij werken heel specifiek met kleine groepen zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Vooral mensen met angst in het verkeer hebben er baat bij dat ze goede en rustige begeleiding krijgen. We geven ook informatie over de fietshelm, fietsspiegel en andere handige hulpmiddelen voor veiligheid. Mocht de animo groot zijn, dan verdelen we in meerdere groepjes.

Lestijden en locaties

  • Woensdagmiddag  5, 12, 19 april 11:00 – 12:00 uur
    Parkeerterrein IJsbaan, Sluisweg 4 Hoogkarspel 
  • Vrijdagmiddag 7, 14, 21 april 13:00 – 14:00 uur  
    Parkeerterrein zwembad Buitenmeere, Stationsweg 2 Obdam. 

Meer informatie en aanmelden

De kosten voor de lessen zijn 5 euro per persoon per keer. Dit is inclusief koffie of thee. Het lesgeld van 15 euro dient contant te worden betaald aan de lesgever bij de eerste les.  

Aanmelden kan bij Ramon Kolenberg via:rkolenberg@teamsportservice.nl of bel via 06  1310 7434.

Meedoen met de lessen is op eigen risico.