Helmplicht voor scootmobielgebruikers

MEDEMBLIK – De status aparte die de scootmobielgebruikers ten opzichte van de bestuurders van snorscooters hadden na de invoering van de helmplicht voor deze groep wordt per april opgeheven, ook bestuurders van scootmobielen zullen dan een helm moeten gaan dragen. ‘Dit komt enkel de verkeersveiligheid ten goede’, volgens de actiegroep ‘Veilig op weg met de helm op’

Scootmobielen is vooral voor ouderen die slecht te been zijn een enorme uitvinding, van verplicht in huis zitten hebben ze hun vrijheid weer teruggekregen om te gaan staan en gaan waar zij willen. Maar dat levert ook regelmatig gevaarlijke situaties op, ouderen zijn minder snel in reageren waardoor zij een grotere kans op een ongeval hebben met alle gevolgen van dien.

Door de invoering van de helm plicht per april van dit jaar moet het aantal (ernstige) gewonden sterk gaan afnemen. De eerste drie maanden zullen er nog geen boetes worden uitgeschreven, daarna bedraagt de boete voor het niet dragen van een helm 90 euro + administratiekosten.

Eén gedachte over “Helmplicht voor scootmobielgebruikers

  1. Ik vermoed zomar dat de datum 1 april hiermee te maken heeft……

Reacties zijn gesloten.