Degradatiespook doemt op voor SEW na wederom verlies

“Daar kunnen we weer leuke winnende wedstrijden spelen”, Jeroen Slaager.

NIBBIXWOUD – KFC, zoals mensen in Koog aan de Zaan vaak zeggen: De grote Koogse, kwam hier naar toe voor de volle winst. De negende plaats in de 2e klasse A komt heel dicht bij. Met 9 wedstrijden te gaan zijn er nog 27 punten te verdienen. “Nee wij hebben ons er al bij neergelegd”, zei Jeroen Slaager.

KFC ging voortvarend van start en had veel kansen. Billy Tavares had een droomkans maar schoot op de lat en spelers van SEW. En ondanks de vele kansen van KFC stond daar ook Sjoerd Bakker. Na 10 minuten kwam SEW uit de verdediging en zocht de aanval. Mede gesteund door aanvoerder Jeffrey Keizer. Maar Mitch Rekveld, de man die de doelpunten moet maken miste de richting. Ook werd hij onterecht weg gevlagd voor buitenspel. Maar gezien de hoekschop verhouding 6 voor KFC en 3 voor SEW. Gaf duidelijk de verhouding weer. De rust leek de stand van 0-0 op het scorebord te houden. Jammer voor SEW dat Stan Tol de bal terug speelde en Sjoerd Bakker de bal in de voeten van oud Prof Michiel Hemmen speelde, 0-1 ruststand.

Na rust het zelfde beeld een lichte overwicht van KFC en een verdedigend SEW. Die echter dicht bij de 1-1 kwam. Zij miste de juist richting. Het inbrengen van Nasir Al Hassan in de tweede helft bracht wat creativiteit in het team van Jeroen Slaager. Jammer was het dat Jeroen Vlaar terecht vlagde voor buitenspel, maar scheidsrechter Mutlu Seyhan daar geen buitenspel in zag. Sietse Haring (KFC) benutte dit buitenkansje. 0-2. De kopjes gingen hangen bij SEW en al kwamen zij wel dicht bij het doel van Alex de Vries de laatste greep goed in.

De 0-3, opnieuw Michiel Hemmen en de 0-4 doo een goede aanval over rechts en voor gelepeld door Michiel Hemmen op Ballouti waren voor de statistieken. Zo worden de wedstrijden voor SEW eigenlijk oefenpotjes tot het einde van het seizoen. Eerlijkheid gebied ons te zeggen dat het ook niet altijd meezit voor SEW. Jeffrey Keizer beaamde dit na afloop. SEW bleef voetballen, maar enig gevaar konden zij niet stichten in de verdediging van KFC.

Het trouwens een rot middag voor alle West-Friese ploegen in de deze klassen Westfriezen hield een punt over tegen Saenden, ook Spirit’30 en FC Medemblik en SV Enkhuizen verloren hun duels. SEW en Spirit’30 staan in de gevarenzone tot directe degradatie. SV Enkhuizen wacht de nacompetitie.