Hart voor Medemblik wil een waarderingsbijdrage voor carnavalswagenbouwers

MEDEMBLIK – Volgens Hart voor Medemblik draagt het bouwen van carnavalswagens bij aan de ontwikkeling van jongeren. Als voorbeeld wijst Tjeu Berlijn samen met commissielid Thom Meendering , naar de gemeente Bladel die hier een speciale subsidieregeling voor in het leven heeft geroepen.

Beide Hart voor Medemblik politici zeggen dat jongeren zo leren samenwerken en leren omgaan met elektrotechniek en het bouwen met verschillende metalen. Daarnaast zorgt een waarderingsbijdrage er volgens Hart voor Medemblik voor dat de interesse in de praktische sector stijgt en ook het carnaval blijft behouden voor de toekomstige generaties.

Hart voor Medemblik wil daarom dan ook van het college van de gemeente Medemblik weten of zij bekend is met de initiatieven van de gemeente Bladel en of het college bereid is om de mogelijkheden voor een vergelijkbare subsidie in de gemeente Medemblik te onderzoeken.

Tevens wil Hart voor Medemblik weten of het college kan toelichten of er andere subsidies en/of regelingen zijn waar carnavalsverenigingen en/of andere groepen in de gemeente Medemblik gebruik van kunnen maken.

Foto: Carnaval in Wognum 2024 (Foto: Krotenkokers)

Eén gedachte over “Hart voor Medemblik wil een waarderingsbijdrage voor carnavalswagenbouwers

Reacties zijn gesloten.