Hart voor Medemblik wil duidelijkheid over woonark Medemblik, ‘situatie is zeer onveilig’

MEDEMBLIK – Hart voor Medemblik is alweer de zoveelste politieke partij in Medemblik die haar zorgen uit over de vervallen woonboot aan het Veilingplein in Medemblik. De woonboot is al meerdere malen in het nieuws gekomen vanwege diverse incidenten.

Lees ook: Medemblik kan niets doen tegen de woonboot die ligt te vergaan in sloot langs de Uiverstraat Medemblik

Zo was er vorig jaar nog een brandje aan boord van de woonboot waarbij de bewoner van de boot gelukkig niet gewond raakte. Ondertussen is de woonboot nog verder in verval geraakt en is het niet bepaald een visitekaartje voor de gemeente Medemblik aan het worden. Toeristen die met de stoomtram vanuit Hoorn Medemblik binnenkomen zien als eerste de vervallen woonboot liggen.

In een brief aan het college schrijft Linda van Eekelen: “Aan het Veilingplein in Medemblik ligt sinds jaar en dag een woonark. Deze werd eerst bewoont door de eigenaren van de kwekerij die daar gevestigd was maar sinds de verkoop van de grond is de ark onbewoont. Op het veilingplein is in 2008 een project gerealiseert van watervilla’s maar met de ark is niks gedaan.

De ark is nu open met het gevolg dat er kinderen in spelen wat onveilig is. In augustus 2021 is er brand gesticht en is de ark dicht getimmerd wat de kinderen niet tegen houdt. In de Uiversloot liggen meerdere scheepswrakken en het aantal neemt toe. De omgeving maakt zich ernstige zorgen en wil dat er actie ondernomen wordt tegen deze verpaupering van de buurt.

Daar komt bij dat, vanuit de stoomtrein de ark het eerste is wat de toeristen zien als ze Medemblik binnenkomen, dat is geen aantrekkelijk gezicht en zeker geen positieve indruk van onze gemeente.

Linda van Eekelen wil nu van het college weten welke periode een projectontwikkelaar heeft om een project te realiseren, maar ook nu de woonark ernstig in verval is geraakt welke regels er voor de eigenaar/projectontwikkelaar zijn om hierop te handelen.

Linda van Eekelen vraagt aan het college of er met de projectontwikkelaar Stabo Bouw uit Hoorn afspraken zijn gemaakt wat de woonark en de bijbehorende gronden betreft. Maar Stabo Bouw laat aan de redactie weten al een paar jaar geen eigenaar meer te zijn van de woonark en de omliggende gronden. Wie wel de eigenaar is van de woonark en de omliggende gronden is onduidelijk.(red.)

Van Eekelen wil dan ook van de gemeente Medemblik weten wat zij gaat doen om de verloedering van de woonboot te stoppen.

Een fraai gezicht is het niet. (Foto: Hart voor Medemblik)