Woningbouw Nieuweweg Wognum in de steigers, maar eerst nog een intentieovereenkomst met de ontwikkelaar sluiten

Plan de Commandeur in Wognum is goed voor ruim 300 woningen.

WOGNUM – Dat zegt het college van Medemblik op vragen van de VVD Medemblik over de woningbouwplannen aan de Nieuweweg in Wognum.

Lees ook: VVD Medemblik wil plan de Commandeur Wognum gefaseerd laten oppakken, ‘begin met de Nieuweweg’

Het plan de Commandeur is in de toekomst goed voor ruim 300 woningen en is al een paar jaar het paradepaardje van de VVD Medemblik en haar fractielid Tom Beerepoot die zich inzet voor meer woningbouw in Wognum.

In eerdere vragen aan het college vroeg Tom Beerepoot dan ook of er voldoende participatie met de omwonenden en met de Dorpsraad Wognum zal gaan plaatsvinden. Het college van Medemblik laat hierop weten dat omdat het hier gaat om een eigen grondpositie, de ontwikkelaar conform de systematiek van de nieuwe Omgevingswet zelf verantwoordelijk zal zijn voor het organiseren van afstemming en participatie met bijvoorbeeld de omwonenden en de Dorpsraad van Wognum

Wanneer deze participatie gaat plaatsvinden is nog onbekend omdat de gemeente Medemblik eerst nog om tafel moet met de ontwikkelaar van de plannen.

1 thought on “Woningbouw Nieuweweg Wognum in de steigers, maar eerst nog een intentieovereenkomst met de ontwikkelaar sluiten

Comments are closed.