Harddraverijvereniging Prins Hendrik eert oprichter Sip Lim de Vries

MEDEMBLIK – Op maandag 19 september staat de 180e editie van de Hardraverij van Medemblik op de kalender. Een moment voor het bestuur van de vereniging om niet alleen hun oprichter Sip Lim de Vries te eren maar ook hun oud voorzitter Jan Struik. Dit gaat het bestuur doen op zondag 18 september op de Oosterhaven vanaf 14:20 uur. Showkorps wereldkampioen het Pasveerkorps uit Leeuwarden zal het muzikaal begeleiden.

De koffiehuishouder en geboren en getogen Medemblikker Sip Lim de Vries organiseerde volgends de overlevering samen met Sociëteit Vereeniging de eerste harddraverij op maandag 19 september 1842. Waar het koffiehuis van Sip Lim de Vries was gevestigd, kwam enkele jaren geleden aan het licht toen Pieter Meijers en Peter Swart in opdracht van Stichting Stadsherstel Medemblik de geschiedenis van het rijksmonument aan de Oosterhaven 20 onderzochten.

Harddraverijvereniging Prins Hendrik zal onder begeleiding van het Pasveerkorps een plaquette bij Oosterhaven 20 onthullen waarna het populaire korps richting de feesttent op de Oude Haven zal marcheren. De route gaat als eerbetoon door de Bangert. De straat waar oud “Prins Hendrik” voorzitter Jan Struik woonde.

Onder zijn leiding werd in de jaren 80 de draverij nieuw leven ingeblazen. Het huidige bestuur van de Harddraverijvereniging plukt hier nog steeds de vruchten van.

Start optreden Pasveerkorps: 14:20 uur bij Café Brakeboer Oosterhaven 30 Medemblik.