Share

Handhaving en politie staan machteloos tegenover afstekers vuurwerk, ‘als wij ter plaatse zijn, zijn zij al gevlogen’

MEDEMBLIK – We schrijven vandaag 14 maart 2023, en tot op de dag van vandaag wordt in de gemeente Medemblik nog vrijwel dagelijks ’s avonds vuurwerk afgestoken. Klagende bewoners over het vuurwerk bereikt ook de gemeente en de politie maar zij staan vrijwel machteloos tegenover deze, vaak jongeren, afstekers van vuurwerk.

Het is voor de politie en handhaving niet te doen om op elke straathoek een agent of handhaver te laten staan of er in die buurt vuurwerk wordt afgestoken, en zodra er via o.a. de Fixi-app of via 0800-7000 meldingen binnenkomen dat er weer vuurwerk wordt afgestoken, is de politie of de handhaving vrijwel zeker te laat om de daders aan te houden.

Deze steken het vuurwerk af en maken zich uit de voeten en dan is het niet te doen om de daders op te sporen, daarvoor ontbreekt het bij de politie aan personeel en heeft het ook geen prioriteit.

Totaal aantal keren gelezen: 296 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen

Reageer op dit bericht