GroenLinks Medemblik wil aandacht voor St. Stop armoedebestrijding kinderen

kinderarmoede

MEDEMBLIK – Bart Huisman, fractievoorzitter van GroenLinks in de raad van Medemblik ziet graag dat het college aandacht gaat schenken aan de Stichting Stop Armoedebestrijding Kinderen. Deze stichting zet zich in op het uitgeven van gelabelde gelden voor armoedebestrijding onder kinderen. Bart Huisman wil graag van het college weten waar de gemeente Medemblik deze gelabelde gelden op dit moment aan uitgeeft en of het college de stichting als mogelijk betere invulling ziet van deze gelden.

Website

Een sterk toenemend aantal gemeenten maakt gebruik van onze webshop waarop (met een gemeentelijke code) ouders met hun kinderen een pakket zomer (en- winter) kinderkleding kunnen shoppen. In het verleden zijn we met uw toenmalige wethouder al ver in het proces geweest om ook de gemeente Wageningen aan te lijnen, maar toen werkten we nog niet met de non-stigmatiserende webshop,” schrijft Ton Keuken in een begeleidende brief.

Ton Keuken wil de stichting dan ook presenteren als een succesvol functionerende webshop voor gemeenten van de stichting en de Stichting Kinderen van de Voedselbank. Volgens Keuken is de website een shop die de wereld voor ouders en kinderen die in armoede leven verandert. “De Stichting STOP werkt voornamelijk samen met overheden, waaronder een sterk stijgend aantal gemeenten in ons land, die tegenwoordig de lokale armoedegelden beheren. Voorheen werden onze budgetten mede gevoed door de Klijnsma-gelden,” aldus Keuken

De webshop is met steun van een bekende grote landelijke sponsor opgezet en heeft tot doel een bijdrage te leveren aan de bestrijding van kinderarmoede in natura en vooral ook om armoedediscriminatie tegen te gaan.

We kregen dit aanbod als raadsleden en college toegestuurd, op het eerste gezicht ziet het er heel mooi uit, maar misschien kunnen we met dat geld, dat we alleen mogen gebruiken voor armoede bestrijding onder kinderen, op andere manieren nog wel veel meer doen voor deze groep. Als we nu gelijk zouden vragen met deze partij te gaan samenwerken, maar dat zou betekenen dat bestaande initiatieven daarmee misschien zouden stoppen, zou dat zonde zijn. Daarom willen wij voordat we hier iets mee gaan doen, eerst van het college weten hoe deze gelabelde gelden op dit moment gebruikt worden.” aldus Bart Huisman

Loading