Gouden Prikkels 2023 Medemblik tijdens de Kindercultuurweek

MEDEMBLIK – De Gemeente Medemblik nodigt alle kinderen uit om deel te nemen aan de allereerste editie van ‘Gouden Prikkels’, een Kindercultuurweek in de herfstvakantie. Een week vol creativiteit, kunst en verhalen, verspreid over diverse plekken in de gemeente Medemblik.

Diverse locaties gemeente Medemblik

Van 23 tot 29 oktober zullen diverse culturele locaties in de gemeente hun deuren openen voor kinderen. Elke locatie presenteert unieke workshops en activiteiten, variërend van dans en theater tot film en kunst. Kinderen kunnen deelnemen aan boeiende workshops en zelf kunstzinnige vaandels maken, heksenhoeden ontwerpen, dansen, acteren en nog veel meer.

Tekst loopt door onder de foto

Ontdek en creëer

Op vrijdag 27 oktober kunnen kinderen bijvoorbeeld in het Oorlogsmuseum komen kijken naar de film Operatie Teddybeer. Dinsdag 24 oktober is er een echte filmdocent en woensdag 25 oktober kunnen kinderen hun eigen talenten ontdekken tijdens een muzikale performance en workshop. Of ontdek hoeveel danstalent je hebt tijdens de workshop dans van Minh Zone!

Lees ook: Ruim 1200 bezoekers tijdens de Gouden Nacht

Officiële opening en gedichten

Een van de eerste activiteiten is de vertelvoorstelling: Misschien wisten zij alles, in het Groene Kerkje in Lambertschaag. Kersverse Burgemeester Michiel Pijl zal tijdens dit event de Kindercultuurweek officieel openen. Dit vindt plaats op maandag 23 oktober om 15.00 uur. Ook speelt de Dichter van Medemblik, Martine Meester-van Groningen een prominente rol. Op elke deelnemende locatie zal een leuk gedicht te lezen zijn.

Maak kennis met cultuur

‘Gouden Prikkels’ is een initiatief van de Gemeente Medemblik, ontworpen om kinderen en ouders kennis te laten maken met de rijke culturele schatkamer van Medemblik. Deze kindercultuurweek biedt kinderen de kans om hun creativiteit en talenten te tonen en uit te breiden. Het evenement is volledig gratis voor kinderen.

Doe mee en meld je aan

Kom en doe mee met ‘Gouden Prikkels’ om te dansen, schilderen, acteren, en jouw artistieke talenten te verkennen. Meld je aan voor de verschillende activiteiten en workshops op cultuurmedemblik.nl. Aanmeldingen zijn definitief na ontvangst van een bevestigingsmail.