Bello-Festival 2023 in teken van de Roaring Twenties, wees er snel bij

HOORN/MEDEMBLIK – Vanaf 21 tot en met 29 oktober vindt bij de Museumstoomtram Hoorn -Medemblik het Bello-Festival 2023 plaats onder het motto ‘The Roaring Twenties bij Spoor & Tram’. Beleef het verleden en maak de Spannendste Tijdreis naar de jaren Twintig! 

Historische ontmoetingen tijdens het Bello-Festival

Voor één keer is alles wat er in Nederland nog rijdt aan railvoertuigen afkomstig uit de jaren 1920 bij elkaar tijdens het Bello Festival 2023. Deze ‘gelegenheidscollectie’ aan stoomlocomotieven en motorrijtuigen komt uit het hele land naar Hoorn toe en neemt bezoekers mee op een reis vol historische ontmoetingen langs het twintig kilometer lange museumspoor naar Medemblik. Ontmoetingen met de trams en treinen zelf, maar ook met historisch geklede reizigers, de stokers op de stoomlocomotieven en de werklieden onderweg, die de speciale goederentrams uitladen bij de gerestaureerde stations.

Lees ook: Oudste stoomtram van Nederland krijgt ereplaats in Hoorn

Tekst loopt door onder de afbeelding

Kindertarief

Het Bello Festival vindt plaats in de Herfstvakantie. kinderen(4-12 jaar) kunnen tijdens het event daarom mee voor een speciaal tarief van 5 euro.

Extra activiteiten

Een van de topstukken van het evenement, de elektrische ‘Blokkendoostrein’ mC 9002 uit 1924, brengt bezoekers aan het Festival beide weekeinden vanaf Amsterdam Centraal naar het evenement in Hoorn. Op vrijdagavond 27 oktober is er een sfeervolle lichtjesavond op het tramstation in Hoorn tijdens Bello Festival by Night.

Meer informatie over het evenement en de uitgebreide dienstregeling: stoomtram.nl/evenementen