GGD Noord-Holland Noord ziet aantal mensen dat zich wil laten vaccineren toenemen

MEDEMBLIK – Vrijwel direct na afloop van de persconferentie van afgelopen dinsdagavond kwamen de eerste berichten al binnen dat mensen die nog niet gevaccineerd zijn zich nu wel willen laten vaccineren tegen Covid-19.

Harry Katstra, woordvoerder GGD NH zegt in een reactie tegen de redactie: “Ook in onze regio zien we een toenemende belangstelling van mensen die zich voor de eerste keer willen vaccineren. Exacte cijfers kunnen we niet geven omdat dit deels ook afhankelijk is van de aantallen mensen die op de vrije inloop afkomen. Het aantal bezoekers aan onze locaties heeft er wel toe geleid dat wij de capaciteit op onze locaties hebben opgehoogd, waardoor we goed aan de vraag kunnen beantwoorden.

Vanaf 25 september moeten bezoekers van de horeca, theaters, musea, bioscopen en andere culturele instellingen een coronatoegangsbewijs laten zien. Het kabinet liet dinsdagavond weten dat deze tot eind oktober zal duren, maar sluit niet uit dat het daarna mogelijk nog wordt verlengd.

In Medemblik lieten diverse horecagelegenheden al weten zich niet te gaan houden aan het coronatoegangsbewijs en gewoon iedereen na 25 september binnenlaat, wel of niet ingeënt .