Gemeente Medemblik van start met online verlengen rijbewijs

MEDEMBLIK – Met ingang van 1 juni 2022 is het in de gemeente Medemblik mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis.

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van de categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer opwww.rdw.nl/particulier/locatiewijzer

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van de foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurd de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen . Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen op het gemeentehuis.