Gemeente Medemblik telt 40 personen die verdacht worden van drugshandel, 33% daarvan heeft ook familie die in de drugshandel zit

MEDEMBLIK – Dit blijkt uit de Onderwereldkaart van RTL Nieuws, dat een groot onderzoek naar criminele ondermijning in de Nederlandse gemeenten is gestart. In heel Nederland heeft volgens dit onderzoek 1 op de 3 drugsverdachten tussen 2012 en 2020 een familielid dat ook in de drugshandel zit of verdachte is van een drugsdelict.

Lees ook: Tweeling uit Wervershoof (35) en inwoner Opperdoes (47) horen jarenlange celstraffen eisen voor grootschalig drugshandel

Brabant is de drugsprovincie van Nederland met ruim 5500 drugsverdachten, Noord-Holland zit in de middenmoot, zelfs de provincie Groningen kleurt op het kaartje op sommige plaatsen dieprood. In de gemeente Medemblik had 33% van de drugsverdachten een familielid dat ook verdacht is van een drugsdelict, in totaal gaat het dan om 40 verdachten.

In Enkhuizen had 39% van de drugsverdachten een familielid dat ook verdacht is of was van een drugsdelict, het gaat hierbij dan om 30 verdachten uit de gemeente Enkhuizen. Kijken we verder dan zien we dat de gemeente Hoorn er ver bovenuit springt met 37% van de drugsverdachten die een familielid hadden of hebben die ook verdacht is of was van een drugsdelict, het gaat hierbij dan om 140 verdachten uit de gemeente Hoorn.

In Koggenland gaat het om 38% van de drugsverdachten met een familielid die ook verdacht is of was van een drugsdelict, in totaal 10 verdachten. En in Stede Broek gaat het om 30% van de drugsverdachten die een familielid hebben of hadden die verdacht is van een drugsdelict, in totaal 20 verdachten.

Er zijn geen cijfers bekend van de gemeente Opmeer en Drechterland