Gehavend Nieuweboer neemt drie punten mee uit Schagen

WERVERSHOOF – Afgelopen vrijdag was het voor Nieuweboer 1 weer eens tijd om een overwinning te boeken. Met wie het dat deed kon op zā€™n zachtst gezegd opmerkelijk genoemd worden. Enkel Stan Vertelman, Thijs Nugter, Thomas Smit en Koen Bakker waren aanwezig van de eigenlijke selectie. Vrijdagochtend konden dan toch wat extra namen op het wedstrijdformulier worden bijgeschreven. Lars Jong en Quinn Kolken van de O19-1 konden tezamen met debutant Ian Boeree en Aeron Stam op het wedstrijdformulier worden bijgeschreven.

Nadat eredivisieploeg Scagha 1 de zaal had warm gespeeld voor Scagha 2 ā€“ Nieuweboer 1 begon Nieuweboer om 22.15 aan de wedstrijd. Mede door de personele problemen wachtte Nieuweboer af en verdedigde met hand en tand. In een toch ietwat saaie eerste helft probeerde Nieuweboer het via de uitbraak en van afstand. Thijs Nugter was een keer dichtbij en Quinn gebruikte zijn lichaam goed om het Schagense doel onder vuur te nemen.

Stan Vertelman hield ondertussen keurig de nul en dus gingen beide ploegen rustten zonder te scoren. De rust deed Nieuweboer goed want er werd extra scherp verdedigd en ook aanvallend liep het wat beter. De vermoeidheid begon echter wel toe te slaan dus veel doorwisselen was het devies. Scagha drukte nu echt aan en was dicht bij de openingstreffer. Maar warempel genoeg viel die toch aan de andere kant.

Koen Bakker onderschepte de bal op eigen helft en dribbelde richting Schagens doel. Op een meter of tien probeerde hij het ook van afstand en zag zijn poging achter de doelman verdwijnen. Deze voorsprong gaf Nieuweboer niet meer uit handen en kon zelfs de marge uitbreiden. Aeron Stam rondde een uitbraak af via de kluts en zorgde ervoor dat Nieuweboer met de overwinning op zak terug naar Wervershoof kon.