Fit worden in Andijk dankzij de nieuwe wandelroute

ANDIJK – Afgelopen vrijdag is de QR-fitroute in Andijk door Wethouder Gerben Gringhuis geopend. Dit is een interactieve beweegroute door Andijk. “We begonnen bij Dorpshuis het Centrum, waar een grote groep aanwezig was om mee te doen. Goed om te benoemen dat dit de eerste QR-fitroute is in WestFriesland, sterker nog de eerste in Noord-Holland Noord,” vertelt de wethouder aan deze website

Tekst gaat door onder de foto

Vrijdag was de lancering van een innovatief project dat de gezondheid en het welzijn van onze inwoners bevordert: de QR-Fitroute. Deze route is niet zomaar een pad, maar een slim ontworpen traject dat de kracht van moderne technologie combineert met het plezier van buiten zijn en actief bewegen.

Met de QR-Fitroute nodigen we iedereen uit om op een interactieve manier te genieten van de omgeving van Andijk terwijl ze werken aan hun gezondheid en fitheid. De route gaat onder andere langs Sorghvliet en Park de Put.

Tekst gaat door onder de foto’s

Het concept is eenvoudig maar effectief. Langs de route van ongeveer 4 kilometer vindt u QR-codes die u kunt scannen met uw mobiele telefoon. Deze codes openen beweegoefeningen op verschillende niveaus. De QR-Fitroute is ontworpen met het oog op inclusiviteit, zodat mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus er plezier aan kunnen beleven. Of u nu een ervaren sporter bent die een extra uitdaging zoekt, of iemand die net begint met bewegen, deze route is er voor iedereen. Ook goed om te weten, de oefeningen bij worden telkens vernieuwd. Dit om de variatie te bevorderen.

Voor de gemeente Medemblik is preventie een belangrijk speerpunt in ons beleid,‘ gaat de wethouder verder, ‘wij hopen daarom ook dat deze route, bijdraagt aan de gezondheid van de inwoners in Andijk. Deze route is de eerste route in onze gemeente, of er meer komen is afhankelijk van het succes in Andijk.’

Wethouder Gringhuis spreekt zijn waardering uit aan Sportservice West-Friesland en aan de medewerkers van de gemeente die dit samen QR-fit mogelijk hebben gemaakt. ‘Wij hopen van harte dat er veel gebruik van gemaakt gaat worden door onze inwoners.”

Foto’s: Gemeente Medemblik