FC Medemblik gaat door tegen De Kennemers voor een plaats in de 2e klasse.

MEDEMBLIK – Hercules Zaandam dacht aan FC Medemblik een makkelijk te hebben. In begin leek het ook zo. De ploeg van trainer Eric Heerings had niet hun huiswerk gedaan. Zeker als je moet vragen aan de verslaggever onder welk nummer Nieks Koster speelt.  Toch waren de beste kansen voor de ploeg uit Zaandam die een fusieclub is van VVZ en PSCK. Reino Kok had de eerste kans op 1-0. Jason v.d. Slot was echter heel accuraat. Kevin Wijndal dacht steeds als ik val krijg ik wel een vrije schop. Scheidsrechter Veyset Göktepe trapte daar niet in en leidde deze wedstrijd correct. 

FC Medemblik kroop langzaam uit hun schulp en kreeg zowaar veel kansen. Het eerste doelpunt was van grote schoonheid.  Jurre Woudenberg kreeg de bal goed aangespeeld en lobde de bal over de kansloze doelman Terry Bosma. 0-1. Wijndal kreeg nog een opgelegde kans maar schoot naast het doel van FC Medemblik. Ook de kans voor FC Medemblikker Deylano Kemker had meer verdiend, maar doelman Bosma kreeg applaus voor zijn fraaie redding. Even later was het toch raak. Wie anders dan Niels Koster zette zijn ploeg op een veilige 0-2. Wat ook de ruststand was.

Na rust een oppermachtig FC Medemblik die paal en lat op hun weg vonden. Hachelijk momenten voor het doel van Hercules Zaandam. Maar met hand en tand werd er verdedigd. In het middenveld kwam Niels Koster met enig toeval in het bezit van de bal. Hij zag de doelman van Hercules ver voor zijn doel staan en schoot de bal over grote afstand over Terry Bosma, die kansloos was. De bal belandde echter op de lat. De daarna nog ingeschoten bal van Robert Zwaan werd gered.

Paal en lat waren regelmatig de reddingen voor de ploeg o.l.v. Eric Heerings, die wij ook nog kenden als trainer/coach uit zijn tijd bij Hellas Sport C. De Voorganger van FC Zaanstad. Deze laatste is ook alweer gefuseerd met Zaanlandia. Zodat er 4 clubs op gaan in ZVC´22 (ZFC, ZVV; Zilvermeeuwen en Zaanlandia). Doordat FC Zaanstad 11 juni verloor van Olympia Haarlem, komt de nieuwe fusieclub uit in de 3e klasse en mogelijk wordt het een tegenstander van Always Forward ZA 1.

Voor de wedstrijd zei ik nog tegen Niels Koster; “Niels als je een interview aan de krant geeft, dan verlies je meestal”. Dit gedachtengoed ging vanmiddag niet op. Als Hercules Zaandam nog dagdromen had om door te gaan, schoot Niels deze in duigen. 0-3. Nadat Jurre Woudenberg nog was doorgebroken en alleen op doel afliep, was het Redouan Magouz die hem onreglementair vast hield. Terecht rood. Niels Koster werd gewisseld en o.a. Mitch Olthoff was een van de vervangers. Hij kreeg nog kansen op 0-4. Echter vond hij Terry Bosma op zijn pad.

Volgende week speelt FC Medemblik  tegen De Kennemers, die Limmen versloeg met strafschoppen 8-7 en een eindstand van 1-1. Limmen stond 10 minuten voor tijd nog voor met 1-0. Het duel FC Medemblik-De Kennemers wordt volgende week zondag gespeeld op neutraal terrein.