Ex-Medemblikker met enorm strafblad wederom voor de rechter. ‘Zijn strafblad wordt langer en langer’

MEDEMBLIK – De 22-jarige N.G. nu woonachtig in Hoorn, heeft in zijn nog jonge leven een enorm strafblad opgebouwd van criminele zaken waar hij zich mee bezig heeft gehouden. Een paar opvallende zaken zijn o.a. de beroving van zijn eigen grootouders in Medemblik en de vele fietsdiefstallen.

Aankomende dinsdag mag G. zich weer eens melden bij de rechtbank in Alkmaar, het is nog maar de vraag of hij komt opdagen, omdat hij zich weer moet verantwoorden voor een lijst van verdenkingen zoals diefstal van een mountainbike uit de tuin van een woning aan het Gelderlozepad in Medemblik afgelopen 6 juni 2022.

Lees ook: Verdachte woningoverval Medemblik aangehouden na diefstal fiets

Maar G. wordt door het Openbaar Ministerie er ook van verdacht dat hij op 6 februari een poging tot zware mishandeling, met gebalde vuisten inslaan op het gezicht van zijn slachtoffer, en dreigen met zware mishandeling, met een boksbeugel zwaaien in de richting van zijn slachtoffer.

Daar houdt de waslijst van verdenkingen nog niet op. Op 14 mei van dit jaar zou G. een bromfiets, een Ray-Ban zonnebril en een JBL-geluidsbox hebben gestolen en samen met anderen begin augustus 2020 een persoon te hebben opgelicht door deze onder valse voorwendselen zijn pinpas af te laten staan en daarmee bedragen van 5000 en 10.500 euro van zijn rekening te hebben gehaald. G. vertelde zijn slachtoffer dat het ging om een investering in cryptovaluta.

Lees ook: Bewoner woning Medemblik gewond bij woningoverval, politie roept getuigen op zich te melden

Tot slot verdenkt het Openbaar Ministerie G. er ook van dat hij op 27 juni 2021 het dakraam van een transportbus heeft vernield, op 8 oktober 2021 een dakraam heeft vernield en in de nacht van 8 op 9 oktober 201 diverse autoruiten heeft ingeslagen.