Eva Koreman krijgt radioprogramma op Radio 1

ABBEKERK – De geboren Abbekerkse radiopresentator werd pas echt bekend in Nederland toen zij in december 2019 voor de 3FM Serious Request door Nederland liep om zo geld op te halen voor het goede doel, daarbij werd Medemblik ook aangedaan en bleef zij samen met haar ploeg overnachten in het gemeentehuis in Wognum.

Twee jaar later deed zij samen met haar college Frank van het 3FM programma Frank & Eva: welkom bij de club, John Lennon en Yoko Ono na door live vanuit het Hilton Hotel in Amsterdam, samen vanuit bed de uitzending te verzorgen.

Nu stapt Eva Koreman over van 3FM naar Radio 1 waar ze een cultuurprogramma gaat presenteren. Elke zondagochtend presenteert zij het radioprogramma 1 Uur Cultuur waarin zij samen met gasten alles bespreekt wat met cultuur te maken heeft.

Eva Koreman heeft, ondanks haar nog jonge leeftijd (38) al een lange carrière als radiopresentator achter de rug. Zo was ze in de jaren tussen 2010 en 2015 dagelijks te horen op Qmusic waar ze o.a. een nachtprogramma presenteerde en werd ze in 2011 genomineerd voor de Marconi Award voor beste talent maar won ze niet, wel won ze in 2011 de Radiobitches Award voor aanstormend talent.

Ondertussen was Eva ook nog een tijdje drummer in de rockband The Fox maar moest daar wegens tijdgebrek meestoppen. Tussen 2018 en 2020 was Koreman de vaste presentator van het VPRO programma 3 voor 12 op 3FM en tussen 2020 en 2022 was ze elke werkdag te horen in de middagshow Frank & Eva op 3FM .

Dat ze van meerdere huizen thuis is bleek wel toen ze ineens opdook in het spelprogramma Expeditie Robinson waar ze op de vierde plaats eindigde en dit jaar was ze te gast in het televisieprogramma Ik hou van Holland.