Weerbericht Medemblik: regenachtige vrijdag

MEDEMBLIK – Vanochtend is het zwaar bewolkt met op meerdere plaatsen motregen. In de noordelijke helft komt plaatselijk (dichte) mist voor. Aan het einde van de ochtend gaat het in het zuidwesten stevig regenen. Er is weinig wind. Vanmiddag trekt het gebied met regen in het zuidwesten naar het noorden. Aan het einde van de middag wordt het in het zuiden weer droger. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het noorden tot plaatselijk 12°C in het zuidoosten. Er is eerst weinig wind maar in de loop van de middag steekt er in het zuid(west)en een matige wind uit het zuidwesten op, aan de kust is de wind (vrij) krachtig.

Vanavond regent het vooral in het noordelijke helft van het land. In het zuiden wordt het overwegend droog. De wind wordt matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig, windkracht 6 uit zuidwest. In het noorden staat weinig wind.

Komende nacht valt er in het noorden, oosten en uiterste zuiden af en toe regen of motregen. De minimumtemperatuur is ongeveer 7°C. De wind waait uit het westen en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend valt er in het noorden, oosten en uiterste zuiden af en toe regen. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige wind uit het westen. Morgenmiddag valt er in het begin in het oosten nog wat regen, maar al snel wordt het overal droog. Het is half tot zwaar bewolkt. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 10°C. De wind komt uit het westen en is matig. In de tweede helft van de middag neemt de wind in het midden en zuiden af en staat er nog maar weinig wind.

Morgenavond is het droog. De wind gaat overal uit het zuiden waaien en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Loading