€ 340.338,- voor Museumstoomtram dankzij deelnemers Vriendenloterij

HOORN/MEDEMBLIK – Dankzij de deelnemers kan de VriendenLoterij over 2022 opgeteld een bedrag van € 134,8 miljoen schenken aan cultuur en welzijn in Nederland. De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik ontving een bijdrage van € 325.057,-.

Meespelen voor Museumstoomtram

De bijdrage aan de Museumstoomtram bestaat uit een vaste jaarlijkse bijdrage van € 200.000,- en een bedrag van maar liefst € 140.338,- van deelnemers die ervoor kiezen direct voor de Museumstoomtram mee te spelen. Directeur René van den Broeke is erg blij met de bijdrage. Het is van groot belang dat de Museumstoomtram zich als grootste rijdende museum in ons land kan blijven ontwikkelen. ‘Steeds meer mensen kiezen er bovendien voor om speciaal voor de Museumstoomtram mee te spelen. Dat is een veelzeggende, mooie ontwikkeling!

Het verhaal van de Stoomtram

De bijdrage zal worden aangewend om de publiekspresentatie op Tramstation Hoorn (terrein, station en werkplaats) in verder in te kunnen richten. De bezoeker zal hier op een eigentijdse manier het verhaal over techniek en maatschappelijke betekenis van de Stoomtram in Nederland beter kunnen ontdekken en beleven naast het maken van de tijdreis. Met het afronden van het ‘stoomtram themapark’ midden in de Poort van Hoorn verwacht de Museumstoomtram een kwaliteitsimpuls te geven aan het gebied, de collectie historische Nederlandse stoomtrams beter te kunnen presenteren, meer vrijwillige medewerkers in te kunnen zetten en een verdere groei in het jaarlijkse bezoek te bereiken.