Drie appartementen in voormalig wijksteunpunt in Nibbixwoud

NIBBIXWOUD – Het voormalige wijksteunpunt aan de Korte Dres in Nibbixwoud krijgt een nieuwe bestemming. In het pand, dat al enkele jaren leegstaat, worden drie appartementen gecreëerd voor cliënten van Leekerweide. Wooncompagnie laat het gebouw op dit moment compleet verbouwen
Naast de drie appartementen wordt er een micro-appartement gerealiseerd, in eerste instantie bedoeld voor de begeleiding. De werkzaamheden, uitgevoerd door Bouwbedrijf Tuin uit Schagen, worden naar verwachting komend voorjaar afgerond.

Samen werken aan woonruimte

Wooncompagnie en Leekerweide, inmiddels gefuseerd met ouderenzorgorganisatie Wilgaerden tot WilgaerdenLeekerweideGroep, tekenden enkele jaren geleden een samenwerkingsovereenkomst. In deze overeenkomst werd afgesproken om in Nibbixwoud woonruimte te creëren voor mensen met een lichte beperking. In het vroegere seniorencomplex worden in totaal acht woningen geschikt gemaakt voor cliënten van Leekerweide. In het voormalige wijksteunpunt, dat onderdeel uitmaakt van het complex, komen er dus nog eens drie appartementen bij.

De juiste balans borgen

We zijn blij dat we op deze plek drie extra woningen kunnen realiseren voor deze speciale doelgroep,’ zegt Gebiedsregisseur Angelo van Rijn van Wooncompagnie. ‘In deze tijd schreeuwt iedereen om een woning. Bewoners die begeleiding of zorg nodig hebben, maar ook mensen met een sociaal-medische urgentie, spoedzoekers, statushouders en reguliere woningzoekenden. We willen er als corporatie voor al deze doelgroepen zijn. Het is belangrijk dat we hierin de juiste balans borgen.

Een gevarieerd woningaanbod

WilgaerdenLeekerweideGroep is heel blij met de samenwerking met Wooncompagnie. ‘De samenwerking zorgt ervoor dat het aanbod voor wonen voor mensen met een beperking gevarieerd is en blijft,’ zegt René Rook, Directeur Zorg. In het voormalige seniorencomplex wonen inmiddels vijf cliënten van Leekerweide. Twee cliënten wonen samen, de andere drie wonen in hun eigen appartement. René Rook: ‘Ze wonen er naar volle tevredenheid. Overdag gaan zij naar de dagbesteding of het werk. Het is er prettig wonen.’ De cliënten krijgen, net zoals hun toekomstige buren aan de Korte Dres, op gezette tijden begeleiding vanuit Leekerweide.