Doet u mee aan de grootste zwerfafval opruimactie: World Cleanup day!

MEDEMBLIK – Op zaterdag 17 september is het weer zover: World Cleanup Day 2022. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven we met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! En vooral ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt. Als we dat weten, kunnen we slimme oplossingen bedenken.  

Schoner Medemblik

Zwerfafval is één van de drie grootste ergernissen van inwoners. Gelukkig zijn er al heel veel zwerfafvalrapers in de gemeente maar we kunnen er altijd meer gebruiken. Hier hebben alle inwoners baat bij! Door in uw eigen buurt op te schonen, werk mee aan een schoner Medemblik! 

Doet u mee? Meld u dan aan! 

Wilt u een bijdrage leveren aan een schoner Medemblik? Alleen of met anderen op 17 september? Wacht dan niet langer en meld u aan. Stuur een e-mail aan zwerfafval@medemblik.nl. Mocht u materialen nodig hebben, dan kunt u dit aanvragen bij de gemeente Medemblik. Geef in de e-mail aan met hoeveel mensen u de actie organiseert, uw 06-nummer en huisadres en hoeveel prikkers en vuilniszakken u nodig heeft. 

Organisatie World Cleanup Day

De internationale organisatie achter deze actie is worldcleanupday. Als u zich registreert op hun website kunnen zij zien hoeveel mensen op de hele wereld meedoen aan de actie. En waar die mensen bezig zijn. Het is niet verplicht om u hier te registreren.  

Wat doet de gemeente tegen zwerfafval?

  • Faciliteren van opruimacties 
  • Faciliteren van vrijwilligers 
  • Betere voorzieningen zoals slimme afvalbakken, grotere bakken en soms ook minder afvalbakken (afvalbakkenplan) 
  • Monitoren van zwerfafval in de openbare ruimte 
  • Schonere haven, plaatsing Seabins 
  • Gerichte communicatie met de inwoners.