Doet u dit jaar ook weer mee met de actie voor een schonere buurt?

MEDEMBLIK – Droom jij ook van een zwerfafvalvrije leefomgeving? Zonder plastic in je tuin of blikjes langs de kant van de weg? Samen kunnen we heel wat wegprikken, dus meld je aan voor de Landelijk Opschoondag, dan gaan we voor een schone buurt!  

Iedereen kan meedoen aan de Opschoondag: alleen of samen met de buurt. Opruimen kan overal in de gemeente, in je eigen straat de speeltuin of het park in de buurt. Het hoeft geen grote actie te zijn. Een uurtje zwerfafvalprikken met elkaar kan de buurt al zichtbaar opschonen want vele handen maken licht werk. En samen opruimen is gezelliger!

Materialen

Wie meedoet krijgt alle benodigde materialen; prikkers, vuilniszakken en hesjes. Na afloop wordt het materiaal en het verzamelde afval opgehaald. Je bepaalt zelf waar je gaat opschonen.

Een beeldschoon plaatje

Is de speeltuin weer schoon of het park weer vrij van blikjes en snackverpakkingen? Maak een foto van jouw opschoonteam, liefst met het verzamelde zwerfafval en mail deze voorzien van naam en plaats. Stuur de foto (‘s) vóór maandag 20 maart om 12.00 uur naar: communicatie@medemblik.nl en/of deel je foto op facebook op: https://www.facebook.com/GemeenteMedemblik.

Meld je aan

Doe je mee? Stuur dan voor 11 maart een e-mail naar zwerfafvalg@medemblik.nl. Geef in de e-mail aan met hoeveel mensen jij de actie organiseert, waar je de actie gaat doen en welke materialen je nodig hebt. Na aanmelding krijg je informatie over de organisatie op 18 maart.

Wat doet de gemeente?

Medemblik vraagt geregeld hulp van haar inwoners. Maar wat doet de gemeente?

  • Faciliteren van opruimacties
  • Faciliteren van vrijwilligers
  • Betere voorzieningen zoals slimme afvalbakken, grotere bakken en soms ook minder   afvalbakken (afvalbakkenplan)
  • Monitoren van zwerfafval in de openbare ruimte
  • Schonere haven, plaatsing Seabins
  • Gerichte communicatie met de inwoners.

Tips of vragen? Mail ons vooral: zwerfafval@medemblik.nl.