Doe mee aan de Nieuwjaarsduik Medemblik en steun het goede doel

MEDEMBLIK – Traditioneel staat de Nieuwjaarsduik in Medemblik in het teken van een goed doel. In voorgaande jaren is geld ingezameld voor onder meer Kanjer in het Zonnetje, de Voedsel- en Kledingbank, inloophuis en KNRM. Dit keer wil MORGEN! geld inzamelen om beweegtassen aan te schaffen.

Bewegen is gezond. Dat is wat hardloper en raadslid van MORGEN! Siem Zeilemaker al jaren in zijn column in deze krant de lezers duidelijk maakt. Dat geldt voor iedereen, van jong tot oud. Wie jong is, wordt aangespoord door ouders, partners of vrienden. Naarmate men ouder wordt, is het noodzaak om te blijven bewegen, bijvoorbeeld voor mensen die in een verzorgingshuis wonen. Ook voor mensen met een beperking, die begeleidend of in een zorgboerderij wonen, wil MORGEN! een beweegtas aanschaffen. Des te meer geld ingezameld wordt, des te meer tassen er worden uitgedeeld.

Team Sportservice

Team Sportservice Westfriesland heeft in het assortiment drie verschillende beweegtassen: slimmer sterk, fit en easy en fit en fun. Deze zijn geschikt voor diverse doelgroepen. Fractievoorzitter van MORGEN! Tom Beuker stapt graag op de fiets. “Het is essentieel dat iedereen blijft bewegen. Dat kan ook in groepsverband en met de beweegtassen kan dat. Om de beweegtassen aan te bieden aan verschillende zorginstellingen willen we mensen de gelegenheid bieden om samen in beweging te blijven op een laagdrempelige manier.”

Nieuwsjaarsduik

De Nieuwjaarsduik wordt bij Bestevaer gehouden, aan de Vooroever. Inschrijven kan vanaf 13.00 uur en kost 5 euro. De duiker krijgt daar twee consumptiebonnen voor om onder meer warme chocolademelk, rookworst of erwtensoep te halen. Siem Zeilemaker en Tom Beuker springen 1 januari ook het IJsselmeer in. Ga jij ook de uitdaging aan?