Dit jaar weer alpaca’s op Landbouwshow Opmeer

OPMEER – In 2022 was er voor het eerst een keuring van alpaca’s tijdens Landbouwshow Opmeer. Dat was voor zowel de organisatie van de Landbouwshow als de organisatie van alpacakeuring een positieve ervaring. Daarom is er besloten om deze keuring op de eerste maandag van augustus een vervolg te geven.

Ook door alpacafokkers is deze keuringsdag positief ontvangen. Mede daardoor is de verwachting dat er dit jaar iets meer dieren zijn. Volgens Bianca Vriend van de alpacakeuring lopen de inschrijvingen goed en de nodige deelnemers hebben zich weer aangemeld.

Internationaal

Zo’n keuring is een internationaal gebeuren. De keuring zelf wordt verricht door de internationale keurmeester Robin Näsemann uit Duitsland. Volgens Vriend is Näsemann de enige AOBA gecertificeerde keurmeester in het noordwesten van Europa. Maar ook enkele stands op het terrein worden bezet door buitenlandse bedrijven.

Analyse

Wol van alpaca’s is veel gevraagd door de goede eigenschappen. Tijdens Landbouwshow Opmeer staat het bedrijf Art of Fibre uit Ierland op de beurs. Zij hebben een wolanalysecentrum en gaan maandag 7 augustus demonstraties geven van wolanalyse. Verder staat er een Duitse standhouder met kleding van alpacawol.

Foto

De organisatie werkt aan een mogelijkheid om bezoekers op de foto te laten gaan met een alpaca. Voor veel mensen een leuke mogelijkheid voor een bijzondere foto en keurmeester Robin Näsemann presenteert zijn boek Alpaca Passion, over het fokken met alpaca’s.

Bij aanschaf kunt u deze natuurlijk laten signeren.