Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zondag live vanuit Medemblik

MEDEMBLIK – Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit Eetcafé Rumours in Medemblik. Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten daar over de crisisnoodopvang van asielzoekers in de gemeente Medemblik. Een groep vluchtelingen is in een paar jaar tijd zes keer verhuisd naar een andere locatie en zal binnenkort weer moeten verkassen. Samen met de vrijwilligers die bij de opvang betrokken zijn.

Oppervlaktewater in de West-Friese bollenstreek is vervuild met gifstoffen, waaronder het middel dinoterb dat al sinds 1998 verboden is. Milieuorganisatie MOB eist dat instanties in actie komen.

De Opperdoezer Ronde is de trots van het dorp Opperdoes (gemeente Medemblik) en een van de oudste aardappelrassen van Nederland. Deze pieper moet in de buurt van de plaatselijke kerk zijn geteeld om de naam Opperdoezer Ronde te mogen dragen.

Ook praten Erik en Frank met meervoudig bokskampioene Esther Schouten over de hoogte- en dieptepunten uit haar imposante carrière.

Met conservator Paulette Kooijman gaat het over de vroegere rol van Kasteel Radboud, de enig overgebleven burcht van Floris V in West-Friesland.

De rubriek ‘Meer Vrouw op Straat’ is terug in Ter Plekke. Redacteur Els Knaapen pleit voor een straatnaam voor Maria ter Meetelen. Een dappere reislustige vrouw uit Medemblik die in de 18de eeuw als slavin in Marokko belandde.

Zanger-gitarist Joey Vriend verzorgt de livemuziek.
Comedian Jorn van Dam brengt een ode aan Midwoud (gemeente Medemblik).

(Onderwerpen in de uitzending zijn onder voorbehoud van wijzigingen)

U bent van harte welkom om de uitzending op 10 maart bij te wonen.

Locatie: Eetcafé Rumours, Nieuwstraat 29, Medemblik.

Inloop 18.30 tot 19.00 uur.

De radio-uitzending is van 19.00 tot 21.00 uur en is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl

Foto: Annemieke van der Togt