De rommelmarkt in Opperdoes kent geen inflatie, gewoon de prijzen van jaren terug.

OPPERDOES – De jaarlijkse rommelmarkt van Opperdoes wordt 24 september van 09.00 tot 12.30 uur gehouden. En waar op alle fronten de prijzen de pan uitstijgen, wordt deze markt op hetzelfde niveau gehouden als voorgaande jaren. Dit kan, omdat het volledige frisse en nieuwe aanbod, zoals gebruikelijk, geschonken wordt door de inwoners van Opperdoes. Iedereen kan, net als in voorgaande jaren, voor een koopje veel in huis halen. 

Deze editie vindt plaats op het plein van de basisschool, aan het Hazepad in Opperdoes. Zowel voor als achter de school wordt maar liefst 140 meter marktkraam geplaatst waar een enorm en zeer gevarieerd aanbod van spullen op en naast staat. Denk aan elektra, brocante, ijzerwaren, klein meubilair, serviesgoed, keukengerei, speelgoed, vazen en bloempotten, boeken, spelletjes, puzzels en allerlei. Het is zeker de moeite waard om te komen kijken of er iets van tussen zit.

Voor de kinderen staat er een springkussen, waar ze gratis gebruik van mogen maken. 

De opbrengst van de markt is voor goede doelen. Een deel wordt dit jaar gebruikt om de kinderen die momenteel verblijven in Huize Almere in Opperdoes (vluchtelingen uit Oekraïne) de mogelijkheid te bieden om nieuwe winterkleren te kopen. Een tweede deel van de opbrengst is bestemd voor Het Fort. Dit is een project van Tot Heil des Volks dat werkt aan armoedebestrijding onder kinderen uit kansarme gezinnen in Amsterdam.