De Pannenpadloop Abbekerk dit jaar op 22 oktober

ABBEKERK – De Abbekerker en Lambertschager IJs Vereniging (ALIJV)  houd op zondag 22 oktober a.s. een veldloop. 15 jaar lang was dit de veldloop in Abbekerk.

Pannenpadloop na 2 jaar weer georganiseerd

Na 2 corona jaren en door andere omstandigheden was de laatste veldloop 3 jaar geleden. Ook door het ontbreken van genoeg vrijwilligers, en de sloop van de inschrijving locatie Het Bonte Paard heeft de organisatie besloten om er de Pannepadloop van te maken in Lambertschaag. De loop gaat over schelpenpadden, boerenerven en door weilanden. Het is een mooie loop, en een goede voorbereiding op het aanstaande cross seizoen.

Lees ook: Éen van de oudste triatlons van Nederland zet Abbekerk op zijn kop, ‘De Vlag mag uit’

Tekst gaat verder onder de foto

De afstanden zijn 8 km en 4 km. De inschrijving is in café het Wagenwiel van 9.00 uur tot 10.15 uur. De start van de 8 km is om 10.30 en die van de 4 km een paar minuten later. Er is een tijdwaarneming en we proberen de tijden te publiceren.

De kosten voor deze loop zijn 5 euro, liefst contant, maar het kan ook via QR code. Er zijn ook een paar kleine prijsjes beschikbaar. De tocht kan ook gewandeld worden , wandelaars betalen 2.50 euro, lekker zondagochtend lopen in de vrije natuur. Je kunt starten tussen 9.00 uur en 9.30 uur.

De organisatie hoopt op een grote deelname, zowel voor de lopers als voor de wandelaars en als het een succes wordt dan kan het een jaarlijkse loop worden.