Share

De geuzen komen naar Kasteel Radboud!

MEDEMBLIK – Zondag 18 december is Vive les Gueux op bezoek bij Kasteel Radboud. De Alkmaarse groep is gespecialiseerd in de tijd van de Tachtigjarige Oorlog, ook bekend als de Nederlandse Opstand. Daarmee sluiten zij volledig aan bij de tentoonstelling ‘1572: Het Beleg van Medemblik’. De acteurs van Vive les Gueux maken muziek, zingen geuzenliederen en vertellen verhalen. De bezoeken van Vive les Gueux aan Kasteel Radboud zijn mede mogelijk gemaakt door Rabobank West-Friesland.

‘1572: Het Beleg van Medemblik’
Bij de tentoonstelling ‘1572: Het Beleg van Medemblik’ ga je 450 jaar terug in de tijd, naar de beginjaren van de Tachtigjarige Oorlog. Je kruipt in de huid van de hoofdrolspelers en komt voor dezelfde dilemma’s te staan. Welke keuze maak jij? Deze tentoonstelling sluit aan bij het landelijke themajaar ‘Geboorte van Nederland’. Kinderen met genoeg fantasie leren in de Waecthoorn Gerrie de leeuwdraak kennen. Spelenderwijs legt Gerrie uit wat een belegering eigenlijk is.

Reserveren en prijzen
Vive les Gueux speelt zich binnen en buiten af. Buiten is vrij toegankelijk, binnen is inbegrepen bij het museumbezoek. Entree is € 9,- vanaf 13 jaar, € 6,- t/m 12 jaar. Voor kinderen t/m 4 jaar, Museumkaarthouders en Vriendenloterij VIP-kaarthouders is de toegang gratis. Meer informatie en reserveren via kasteelradboud.nl/activiteiten.

Totaal aantal keren gelezen: 59 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen