De beer is los, mensen dumpen afval in iemand anders afvalcontainer

MEDEMBLIK – Je kon er op wachten, mensen die ’s avonds laat hun afval in de container van iemand anders dumpen om er gemakkelijk van af te kunnen komen. In Abbekerk zijn bij vier gezinnen de oranje container niet geleegd, in Wognum bij 3 gezinnen, in Wervershoof bij 5 gezinnen en in Medemblik bij zelfs 8 gezinnen. En bij allemaal gaat het om afval die niet thuishoort in de oranje container en ook niet van deze gezinnen afkomstig is.
De verontwaardiging bij de inwoners van de gemeente Medemblik neemt dan ook heel snel toe en velen willen een andere oplossing voor het aanbieden van hun afval om zo van het illegaal dumpen van afval in andermans container af te zijn.
Ook neemt de hoeveelheid afval dat langs de weg en in de natuur wordt gedumpt snel toe, van kleine beetjes tot volle vuilniszakken worden aangetroffen langs afgelegen wegen in de gemeente Medemblik maar ook daarbuiten.
Voor de mensen die dit is overkomen zit niets anders op het afval dat niet thuishoort in de container zelf te verwijderen en de container bij de volgende keer dat deze moet worden geleegd aan te bieden. HVC heeft al eerder laten weten dat zij niet tussentijds langskomen om de container te legen.
Update: Bart Huisman (GroenLinks) trekt deze problemen zich erg aan en roept iedereen op die hier mee te maken krijgt zich bij hem te melden. via Bart@groenlinksmedemblik.nl. “want dit is zeker niet de afspraak! Er is beloofd door de wethouder dat hvc dit oplost. Dus melden bij hvc, die móeten komen, de gedumpte zak en je plastic afval meenemen, onderzoeken van wie het is, en beboeten van de dumper. Mocht hvc zich er makkelijk van af maken , dan melden bij de gemeente, en laat het vooral ook aan mij weten, ik verzamel alle miskleunen van hvc. Blijkt dat ze zich tot nu toe bar slecht aan de afspraken houden…” aldus Bart Huisman

Loading