Weerbericht West-Friesland: wisselend bewolkt, perioden met zon, maandag stormachtig

WEST-FRIESLAND – Vandaag zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon, vooral in het noorden, midden en oosten. Het blijft vrijwel overal droog en de middagtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De wind is westelijk en neemt in de loop van de dag af naar overwegend matig. In de avond neemt de wind in de kustgebieden weer toe naar vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.
In de nacht naar maandag is het zwaar bewolkt en zijn er perioden met regen. De minima lopen uiteen van 7°C aan zee tot ongeveer 4°C landinwaarts. De wind is westelijk en neemt in de loop van de nacht toe naar stormachtig, 8 Bft, met aan de kust zware windstoten van 80-90 km/uur.
Maandag overdag is het erg onstuimig. Het is wisselend bewolkt en er komt van tijd tot tijd buiige regen voor. De maxima komen uit op 8 a 9°C. De wind is noordwestelijk en (vrij) krachtig tot hard, 6-7 Bft. Aan de kust 7-8 Bft, aan de westkust enige tijd noordwesterstorm 9 Bft. Daarbij komen er zware windstoten voor van 80-90 km/uur, in de kustgebieden tot 90-100 km/u, aan de kust zeer zware windstoten tot ongeveer 110 km/uur. In de loop van de middag neemt de wind geleidelijk af. (Bron: KNMI)

Loading