Share

Contract getekend voor 18 nieuwbouwwoningen Zwaagdijk

ZWAAGDIJK – Op 29 september werd de intentieovereenkomst getekend om 18 woningen te bouwen aan de Zwaagdijk 377. Wethouder Jeroen Broeders tekende namens de gemeente Medemblik en Kees Hermans namens Hermans Onroerend Goed bv uit Hoorn.

Wethouder Jeroen Broeders: “Het is fijn dat we deze eerste stap hebben gezet met elkaar. We gaan hard aan de slag om ook woningbouw voor inwoners van Zwaagdijk-West mogelijk te maken. Het is erg prettig dat ontwikkelaar Hermans in een vroeg stadium contact heeft gezocht met de dorpsraad van Zwaagdijk- West. Bij de verdere uitwerking van het plan worden bewoners in de directe omgeving betrokken.

Planning

De volgende stap is het doen van een aantal onderzoeken. Dit is noodzakelijk om de haalbaarheid te beoordelen van het bouw- en stedenbouwkundige plan. Om het bouwplan mogelijk te maken is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De gemeente streeft ernaar om halverwege 2023 meer informatie te kunnen geven. Na verloop van tijd wordt er een informatieavond gehouden. De ontwikkelaar zal dit in overleg met de dorpsraad organiseren. 

Totaal aantal keren gelezen: 51 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen