Column Tom Beuker: ” Er moet nog veel gebeuren voor het nieuwe zwembad er is”

zeehoek

Gisteravond heeft de gemeenteraad van Medemblik unaniem ingestemd met de motie tot het komen van een doelgroepenbad (25 x 10 meter met beweegbare bodem) aan de Westrand. Als MORGEN! zijn we blij dat hiermee ook duidelijkheid is verschaft over de te nemen vervolgstappen.

Er moet er nog heel veel gebeuren, voordat het nieuwe zwembad er is, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt. De keuze voor een energie duurzaam en toegankelijk doelgroepenbad is in lijn met het coalitieakkoord waaraan MORGEN! heeft meegewerkt. Door het aannemen van de motie kan er ook een start worden gemaakt met de gewenste woningbouw in Wervershoof op de locatie van het huidige zwembad. Hierover is door onze wethouder Jeroen Broeders gisteravond een voorbereidingskrediet aangevraagd om de bouwplannen uit te werken.

Ten slotte, ons punt van aandacht blijft de gemeentelijke financiën. Als coalitiepartijen (CDA, GemeenteBelangen, MORGEN! en D66) hebben we met steun van GroenLinks het afgelopen jaar goede stappen ingezet om Medemblik er weer bovenop te helpen. Met ook moeilijke maatregelen als bijvoorbeeld een OZB-verhoging. Maar zonder deze maatregelen hadden we het gisteren niet kunnen hebben over een toekomstig zwembad en een toekomstig nieuwe woonwijk. Dat is het eerlijke verhaal!

Namens MORGEN!

Anneke van der Geest & Tom Beuker

Loading

3 thoughts on “Column Tom Beuker: ” Er moet nog veel gebeuren voor het nieuwe zwembad er is”

 1. Tom Beerepoot 23 april 2023 at 17:16

  Het eerlijke verhaal of selectieve eerlijkheid ?
  Welke partij leverde de wethouder financiën in de vorige coalitie ?
  Was dat misschien de PvdA (thans Morgen!) ?
  Vormde de PvdA (thans Morgen!), incl. de heer Beuker, samen met het CDA en GB, geen meerderheid in de vorige coalitie ?
  Verder commentaar lijkt mij overbodig ?

 2. J. De Vries 24 april 2023 at 14:54

  Juist!

 3. Medemblikker 25 april 2023 at 11:03

  Dus iedere Medemblikker betaalt extra OZB om het zwembad in Wervershoof mogelijk te maken? Dat is dan toch het eerlijke verhaal? Dat iedere Medemblikker dus naar Wervershoof moet om te zwemlessen

Comments are closed.