Gemeenteraad geeft college opdracht grondoptie Wervershoof te lichten als voorbereiding op doelgroepenbad (video)

Vok Koomenweg 4 in Wervershoof

MEDEMBLIK – Donderdagavond werd het college via een raadsbrede motie opgedragen om zo snel mogelijk met een verzoek richting de gemeenteraad te komen voor de aanvraag van een krediet van 500.000 euro om de optie op een groot stuk grond te lichten. Het perceel ligt aan de Westrand van Wervershoof en zal gaan worden gebruikt als locatie voor het nieuwe (doelgroepen)zwembad als vervanging van De Zeehoek

Ook heeft de gemeenteraad het college opdracht gegeven om een risicoanalyse te laten maken over de kosten die de bouw van het doelgroepenbad met zich mee gaat brengen. De kredietaanvraag wordt in de raadsvergadering van 13 juli aanstaande besproken.

De petitie met 2700 handtekeningen die door Kristie Heus was ingediend heeft weinig zoden aan de dijk gezet. Medemblik ziet niets in de extra 2 miljoen euro subsidie om De Zeehoek t/m 2025 open te houden.

Burgemeester Dennis Straat liet na afloop weten dat de manier waarop de 8 partijen in de gemeenteraad gezamenlijk de motie hadden opgesteld hem tot grote tevredenheid stelt. Verantwoordelijke wethouder Gerben Gringhuis beloofde zo snel mogelijk de vraag over wat het zwembad gaat kosten te gaan beantwoorden.

Loading