Share

Column Silva Visser (ChristenUnie): ‘Bedankt’

Bedankt kiezers voor het vertrouwen in de partij. We mogen weer 4 jaar ons geluid laten horen. En dat zullen we ook doen. We danken ook God waar wij weer op mochten vertrouwen. We bedanken ook de mensen die achter de schermen meegeholpen hebben om dit mogelijk te maken. Denk aan de administratie, opmaak van advertenties en zelfs sponsoring van advertenties. Dat alles heeft ons de ene zetel gegeven.

Hart van Medemblik is de grote winnaar geworden met wel 6 zetels en wij feliciteren hun ook met deze overwinning.

Stap 2: De coalitiegesprekken zijn gestart met 4 partijen: HvM, CDA, GB en D66. We wachten deze gesprekken af. HvM heeft veel beloofd en daardoor ook veel gewonnen. Nu is het de kunst de beloftes waar te maken. De verschillen zijn groot. HvM is tegen de Regionale Energie Strategie, het Recycle tarief, de Kustvisie en nog een aantal goede punten. Maar vinden de anderen partijen dit ook? De verschillen zijn groot, ik denk te groot. Hoeveel wil HvM inleveren voor een coalitieplek? Nu wel voor de RES stemmen? Reclycle tarief toch door laten gaan? En de Kustvisie?

CU neemt als kleinste partij een bescheiden houding aan. Maar volgen deze gesprekken nauwlettend. Ook wij konden veel punten met HvM delen. Dus wie weet kunnen we elkaar nog versterken.

We wachten af …….

Een ander punt: ook al hebben we een mooie zetel binnen, we hebben nog wat mensen nodig om het werk in te vullen. Commissielid, webmaster, voorzitter of zomaar steun. Schrijf ons gerust naar christenunie.medemblik@gmail.com. We gaan graag in gesprek met je.

Silva Visser.

Totaal aantal keren gelezen: 44 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen