Column Peter Groen: ‘We leven in een dictatuur’

Dat is wat je een deel van de bevolking hoort roepen tijdens de vele demonstraties tegen de coronamaatregelen. ‘We leven in een dictatuur’ zonder er bij na te denken dat ze aan het demonstreren zijn iets wat binnen een dictatuur onmogelijk is zonder van de planeet te verdwijnen opgesloten ergens achter stalen deuren.
En dan erbij roepen ‘Wij, het volk’, vreemd genoeg is juist een enorme grote meerderheid van de bevolking van Nederland én ingeënt en voor strengere maatregelen, dus hoe deze kleine groep roeptoeters er toch bij komen dat zij ‘het volk’ vertegenwoordigen is mij een raadsel.. En ondertussen maar de vergelijking maken met de Jodenvervolging tijdens de 2e Wereldoorlog, iets dat kant nog wal raakt.
De Joden hadden vlak voor en tijdens de 2e Wereldoorlog te maken met een massamoordenaar die het volk volledig wilde vernietigen, en niet alleen de Joden maar ook de zigeuners moesten van Hitler verdwijnen van deze planeet. Miljoenen Joden en zigeuners vonden de dood in de gaskamers van de kampen, baby’s, peuters, kleuters, kinderen, tieners, jongeren, ouderen, bejaarden, mannen en vrouwen, afgeslacht omdat 1 man de schuld gaf aan deze mensen over wat hem was overkomen tijdens de 1e Wereldoorlog.
Wat het vaccineren tegen Covid-19 dus te maken heeft met deze verschrikkelijke periode is en blijft mij een raadsel.. Waarschijnlijk ingeven door mensen als Willem Engel en Baudet waarbij de laatste meer en meer van het padje is geraakt.. Rijp voor een inrichting in mijn ogen..
Brengt mij automatisch bij een slecht functionerende 2e Kamervoorzitter, die de afgelopen week de vreselijke opmerkingen van een FvD kamerlid richting een D66 kamerlid afstrafte door te eisen dat hij deze woorden zou terugnemen en zijn excuses zou gaan maken. Met daarnaast de waarschuwing dat als hij zich niet aan de  nettiquette zou gaan houden hij geschorst zou gaan worden waardoor hij geen toegang meer zou krijgen tot deze 2e kamer.. Iets wat de voorzitter van de 2e kamer mag doen volgens de regels..
Ondertussen lachte Baudet alle beschuldigingen weg en riep dat Forum er juist is om te shockeren en op tenen te trappen.. Meer en meer komt dus het ware gezicht van Baudet naar buiten. Het is dus ook een kwestie van tijd dat de fanatieke volgelingen van Baudet zich gaan kleden in bruine uniformen met het logo van FvD erop en zich daarmee op straat gaan begeven.. Net zoals in de jaren ’30 van de vorige eeuw in Duitsland het geval was.  U weet hoe dat is afgelopen.
Wat mij betreft gaat Nederland landen als Oostenrijk en deelstaten in Duitsland volgen en een volledige lockdown instellen met daarnaast een vaccinatieplicht. En als tegenstanders weer gaan rellen en voor tienduizenden euro’s schade veroorzaken, gewoon de mariniers en commando’s op afsturen, hebben die ook weer eens een verzetje.
Fijne zondag
Peter Groen