Column Henk Prins: ‘Nog een maand’

Nog een maand denken jullie nu? Ja nog een maand. En dan is er een wereldrecord slopen/bouwen gevestigd in Medemblik, staat het stadje aan het IJsselmeer in de recordboeken. Over een maand moet de projectontwikkelaar van Medemblik aan Zee (MaZ) het hele project hebben opgeleverd, de parkeerplaatsen bij de Bonifaciuskerk en het busstation hebben gerealiseerd. Mochten ze dit niet hebben gered dan moet, volgens het contract tussen de gemeente en de projectontwikkelaar, dan moet Medemblik boetes gaan opeisen bij de projectontwikkelaar.

Maar om eerlijk te zijn ben ik bang dat de wethouder deze projectontwikkelaar uitstel gaat geven, omdat de projectontwikkelaar eerst alles wil hebben verkocht voor hij überhaupt gaat beginnen met het project te realiseren. En dat kan nog jaren duren want de verkoop van de appartementen met prijzen tot ver boven het half miljoen schiet nu niet echt op.

Op papier is MaZ een mooi project maar ook een project die door een enorme lobby van de voormalige wethouder in 2014 zo erg werd gepromoot dat deze wel moest winnen en niet de nr. 2, het plan van Mark Noor, die veel beter bij de Nieuwstraat had gepast en het hele parkeerprobleem in 1x had opgelost.

Zelf ben ik bang dat Medemblik een koehandel gaat drijven met de projectontwikkelaar. De projectontwikkelaar krijgt uitstel om te bouwen en aan de andere kant laat de projectontwikkelaar zijn bezwaren tegen de ontwikkeling van het Asoniaterrein in Andijk varen waardoor daar nog dit jaar tientallen woningen kunnen worden gebouwd, waaronder sociale huurwoningen en goedkope koopwoningen.

Maar hoe dan ook, vanuit het gemeentehuis is het muisstil en moet Medemblik maar afwachten wanneer er eens gebouwd gaat worden, of nog beter ‘of’ er wel gebouwd gaat worden.

4 gedachten over “Column Henk Prins: ‘Nog een maand’

  1. Dit had nooit mogen winnen, Het project van Noor was veel mooier en veel praktischer voor Medemblik. Geef maar terug en dan zo snel mogelijk plan 2 laten uitvoeren. klaar.

  2. Het eerste project, dat van Foruminvest was veruit het beste en had nu allang gerealiseerd geweest ware het niet dat de toenmalige wethouder het idee had dat de Action er ook in moest. Daarom werd het kader uitgebreid met een eis van 1200 m2 detailhandel en haakte Foruminvest, met ervaring en een onderbouwd plan veruit de beste optie, helaas af.

Reacties zijn gesloten.