44-jarige vrouw uit Winsum veroorzaakt ongeval A7 Wieringerwerf, reed veel te snel

WIERINGERWERF – Het ongeval op de A7, zondagavond bij Wieringerwerf, blijkt te zijn veroorzaakt door een 44-jarige vrouw uit het Groningse Winsum die met een snelheid van 140 km/u achterop haar voorganger klapte waarin een 60-jarige inwoner uit Franeker zat.

Lees ook: A7 afgesloten na zware aanrijding in Wieringerwerf

Door de klap van de aanrijding begon de auto van de vrouw uit Winsum over de weg te tollen, raakte de vangrail en moest door de brandweer uit haar auto worden geknipt en met diverse verwondingen naar het ziekenhuis in Hoorn worden overgebracht.

Door de aanrijding werd de A7 deels afgesloten om de hulpdiensten de kans te geven de rotzooi op te ruimen, zo lag het motorblok van de auto van de vrouw tientallen meters verderop op. De afzetting werd aangegeven met pionnen en met een auto van Rijkswaterstaat die voorzien was van waarschuwingslichten met daarachter een auto van de brandweer met blauwe zwaailampen.

Lees ook: Weginspecteur aangereden bij afzetting A7 Wieringerwerf

Desondanks ging het niet lang daarna weer mis en reed eerst een 73-jarige man uit het Friese Uitwellingerga op de auto van de weginspecteur en even later reed een 65-jarige man uit het Friese Oudebildtzijl op de auto van de weginspecteur. Alle inzittenden zijn naar het ziekenhuis vervoerd maar konden na daar te zijn onderzocht weer huiswaarts gaan, de verwondingen vielen gelukkig mee.

De Verkeersongevallenanalyse stelt naar beide ongevallen onderzoek in.

Foto: RVP Media