Column Cees Ottens: ‘Vissen bij een gevoelstemperatuur van -10’

En weer terug uit Duitsland Kuhlungsborn…..wat een avontuur, met 4 man van Zeevisteam Engelhart Hengelsport is Medemblikker Cees Ottens afgelopen donderdag naar Duitsland gereden voor een lang weekeinde om daar de Brandungs Cup 2022 te vervissen.

Op de vrijdag gaan voorvissen/trainen, koud…wat was het koud met een gevoelstempratuur van -10 C, maar wij bikkels uit Nederland lieten ons niet kisten, gewoon vissen, zorgen dat je genoeg vangt om het niet koud te krijgen….en dat gebeurde dan ook.

In het licht was het met name botten vangen, ons eigen meegebrachte aas van Engelhart Hengelsport voldeed prima.

Al snel hadden we door dat het voor de botten goed te doen was met tappen en slikken, een aassoort die ze waarschijnlijk in Duitsland zelf niet voor handen hebben.

Dat het donker werd rond 16.30 was het botten festijn over en werd het kleine gulletjes…klein omdat de minimale maat 35 moest zijn, toch een punt van aandacht voor de wedstrijd. Immers gelden alleen maatse vissen…platvis minimaal 25 cm en gul 35 cm….

Dan de wedstrijddag alwaar zich 90 man hadden ingeschreven, de loting verliep soepel, de visplekken waren ruim te noemen…en dit was maar goed ook, wat een vuil in de vorm van afgestorven kelp en wier, veel meer dan de oefen dag.

De Noordenwind maakte het niet alleen fris maar ook lastig om bijvoorbeeld met de onderlijnmontage op de plek te blijven liggen. Zo stond je na elke draai wel 5 minuten het vuil van de lijnen te trekken en met 2 hengels vissen werd meer dan een uitdaging.

Maaaarrrr…de mannen van Zeevisteam Engelhart Hengelsport hebben zich goed doen gelden…. voor de wedstrijd zeiden we nog tegen elkaar, wat zou het mooi zijn als 1 van ons team goed in de prijzen zou komen…op het podium ???

zo geschiedde…Gerard Oltmans werd met afstand 1ste in zijn vak en zelfs 1ste overall…Pim Troost won ook zijn vak en werd 3de overall….kortom een top wedstrijd gevist met het team.

Alles was goed geregeld, eten, drinken, accommodatie en bovenal een gezonde wedstrijdsfeer met heel veel gezelligheid van Zeevisteam Engelhart Hengelsport.

En toen de terugreis….de winter is goed begonnen in het noorden van Duitsland, de weinige sneeuw die er viel tijdens het evenement op dat koude strand had zich ontpopt tot een heuse sneeuwbui in de nacht, als dit een voorteken is van wat ons in Nederland te wachten staat…krijgen we dan toch een witte kerst ???