Kinderen bouwen aan techniek op PET West-Friesland

WEST-FRIESLAND – Op donderdag 24 en vrijdag 25 november 2022 bouwen honderden leerlingen uit West-Friesland aan techniek tijdens het Promotie Event Techniek. Tijdens dit tweedaagse evenement worden leerlingen uit het basisonderwijs in contact gebracht met techniek en wetenschap. In anderhalf uur per workshopronde doen zij mee aan workshops die zoveel mogelijk aspecten van techniek aanraken. Ze mogen ontdekken, bouwen, spelen en experimenteren.

Het evenement wordt donderdagochtend de 24e om 10.00 uur officieel geopend door wethouder Vincent Buis van de gemeente Opmeer. Hij zorgt ervoor dat de eerste groep leerlingen toegang krijgt tot de hal in Sportcentrum De Weyver, De Weijver 6, Hoogwoud. Tijdens het evenement worden regelmatig rondleidingen gegeven voor belangstellenden of toekomstige standhouders en sponsors. Wilt u erbij zijn? Meldt u dan aan via e.hoogland@talenthoorn.nl (Edwin Hoogland).

De workshops worden aangeboden door West-Friese bedrijven en (opleidings)organisatie, die de kinderen een kijkje geven in hun technische keuken. En wie weet zijn zij wel hun toekomstige technische medewerkers.

De stichtingen Allure, Talent, SKO West-Friesland en Penta, betalen een bijdrage om de organisatie van PET West-Friesland mogelijk te maken. Het PET wordt ondersteund door o.a.  de West-Friese gemeenten, Provincie Noord-Holland, TechniekPact West-Friesland, Microsoft, Protonic Holding B.V., JetNet, MetaalUnie en vele andere organisaties.

Loading