Column André Meester (VVD): “Bouwen, bouwen, bouwen!”

Dit was de verkiezingsleus van de gemeenteraadsverkiezingen van de huidige coalitie, CDA, Gemeente Belangen, Morgen! en D66. We zijn inmiddels twee jaar verder en de stand van zaken voor Wervershoof is: nul woningen. In de hele gemeente een schamele 38 woningen. In de kleinere gemeente Opmeer vorig jaar 110 woningen!!

Oké, er is een woningbouwplan aan de Slotlaan voor 31 woningen, maar daar is iets mee aan de hand, namelijk de voorbereiding.

Er ligt nu op de locatie De Kaag een gigantische berg zand, over het hele terrein een zgn. ‘grond voorbelasting’ wat nog nooit heeft plaatsgevonden in de Kaagpolder!

Het College heeft een geotechnisch onderzoek laten uitvoeren door een ingenieursbureau met als gevolg een rapport van 514 pagina’s en een prijskaartje van het onderzoek en de uitvoering -schrik niet- van € 1.500.000,- excl. BTW. Maar dan krijgen we nog wel een stalen damwand met grond verankering erbij….

Ik heb inmiddels veel mensen gesproken; aannemers, projectontwikkelaars, oud-gemeente ambtenaren en architecten en die begrijpen hier helemaal niets van.

Als je de sonderingen (vaststellen van de grondstructuur) uit het rapport, vergelijkt met de sonderingen uit de omgeving dan zit daar nagenoeg geen verschil in. Natuurlijk verzakt er links en rechts weleens een garage pad maar er zijn geen gemeentelijke rioleringen opnieuw gelegd.

Die grondbelasting heeft nog een ander gevolg, namelijk de kavelprijzen op de locatie De Kaag.

Het college heeft de grondprijzen gesteld op, variërend van € 705,- tot € 825,- per m2.

Voorbeeld: voor een tussenwoning -voor bijvoorbeeld een starter- op een kavelgrootte van 102m2 ben je € 79.226,- kwijt

Ter vergelijking: in Drechterland is vorige maand bouwgrond van de gemeente verkocht voor

€ 360,- per m2. (In 2021 werd er op het Dek terrein in Medemblik in 2021 ook nog bouwgrond verkocht voor € 360,00 per m2.)

Het college heeft de intentie om 1650 woningen te realiseren tot en met 2030, maar op deze wijze gaat dat niet lukken. Mijn VVD-collega heeft in de bijgaande column ook al aangegeven waardoor er voor starters in onze gemeente geen plaats is met dit college van Morgen!, Gemeentebelangen, CDA, D66 en dat is triest.

André Meester VVD

andre.meester@raadmedemblik.nl

Eén gedachte over “Column André Meester (VVD): “Bouwen, bouwen, bouwen!”

  1. Bij de VVD drinken ze tegenwoordig geen bier maar azijn.. Wat een onzin column dit zeg. Misschien moet meneer Meester eerst eens kijken wat de VVD allemaal heeft gepresteerd.. Kijk enkel naar het Asionaterrein hier bij ons in Andijk. Door hun geblunder staat er nu nog steeds niets. Of Molenblik in Medemblik, dat gaat ook pas gebouwd worden als de op/afrit bij de grasdrogerij is gefixt. Duurt dus ook nog jaren.. En dan de huidige college de schuldgeven.

Reacties zijn gesloten.