Lions biljartclinic groot succes

OPMEER/MEDEMBLIK – Op zes professionele driebanden-tafels leerden het afgelopen weekend ervaren driebandenspelers beginners en gevorderden de kunst van het tactische biljartspel. De biljartclinic, georganiseerd door Lionsclub Opmeer-Medemblik, vond plaats na de finaledag van het 51e Wil Kuip Driebandentoernooi op zaterdag 24 februari 2024.

In Restaurant partycentrum in Wognum leerden 45 clinickers hoe ze de juiste houding konden aannemen, het beste kunnen stoten, hun stootkracht vergroten en hoe ze het juiste effect kunnen toevoegen. En heel belangrijk: hoe kun je een gunstige balpositie overhouden? Zowel beginners als gevorderden werden uitgedaagd door de instructeurs om de mooiste spelpatronen na te spelen. De sfeer in het restaurant was geconcentreerd, interactief en gezellig. De deelnemers waren eensgezind in hun complimenten over de organisatie en het geleerde.

Tekst gaat door onder de foto’s

Lionsclub Opmeer Medemblik heeft met dit evenement geld bijeen gebracht voor het goede doel, namelijk jongerenwelzijn binnen de regio. De uiteindelijke opbrengst van de clinic en de verloting is € 2.600,00 gaat naar het Jongerencentrum Everland in Wognum. Het geld zal worden aangewend om samen met het jongerencentrum, de Lions en de gemeente Medemblik het buitenterrein op te knappen. Door het succes is het voor Lions Opmeer-Medemblik duidelijk dat het evenement in een behoefte voorziet en zal het ook in 2025 worden georganiseerd

Foto’s aangeleverd