College Medemblik wijst Radio Bontekoe/HoornRadio aan als nieuwe streekomroep

MEDEMBLIK – Het college heeft zijn voorkeur duidelijk gemaakt, net zoals de overige 5 gemeenten Opmeer, Koggenland, Stede Broec, Drechterland en Enkhuizen, kiest ook het college van Medemblik voor Radio Bontekoe/HoornRadio als de nieuwe streekomroep, waardoor de huidige omroep WeeFF haar uitzendrechten zal gaan verliezen.

De gemeente Hoorn is er nog niet uit, het college van Hoorn kiest weer voor een eigen lokale omroep, maar binnen de gemeenteraad heerst grote verdeeldheid. Maar mocht Hoorn toch voor een eigen lokale omroep kiezen dan breekt Hoorn op dit vlak met het Pact van Westfriesland, waar de zeven gemeenten in samenwerken op o.a. het vlak van de Streekomroep.

Hoorn is aangewezen als groeigemeente en met het huidige inwoners aantal ziet het college van Hoorn genoeg redenen om voor een eigen lokale omroep te gaan.

De gemeenteraad van Medemblik heeft het laatste woord over wie Medemblik definitief gaat aanwijzen. Dat zal eind februari gebeuren tijdens de raadsvergadering. Op donderdagavond 2 februari is er eerst nog een raadscommissie waar het voorstel gaat worden besproken en waar de partijen die meedingen naar de uitzendlicentie de kans krijgen nog een woordje te spreken.