Share

College Medemblik op bezoek bij Fred van Paassen en Green Simplicity

ANDIJK – De waarnemende burgemeester, de vier wethouders en de gemeentesecretaris verruilde de collegekamer dinsdagmiddag 4 oktober voor twee bedrijfsbezoeken. Een bloemetje hoefden zij niet mee te nemen, want die waren op locatie al overvloedig aanwezig. Het college verbaasde zich over de hoogstaande technieken in de bloementeelt. En dat in onze eigen gemeente.

Verduurzamen

Bij Fred van Paassen Chrysanten hoorden zij hoe het familiebedrijf vlak na corona nu de energiecrisis voor de kiezen krijgt. Met ook nog Rusland als grootste afzetgebied voor de chrysanten is de uitdaging meer dan compleet. Bij de pakken neer zitten is er gelukkig niet bij. In plaats daarvan worden de plannen om te verduurzamen juist naar voren getrokken. Alles om er maar voor te zorgen dat de hagelwitte bloemen uit Wervershoof kunnen blijven komen.

Ontwikkeling LED Lampen

Bij het naastgelegen Green Simplicity in Andijk worden LED lampen ontwikkeld, specifiek op de behoefte van de plant. Innovatie ten top, want zo kunnen jaarrond bloemen worden geteeld. Toch leerde eigenaar Wessel van Paassen het meeste van achter vader (Fred) aanlopen in de kas. Ook in dit bedrijf zijn hoogstaande technieken op het gebied van duurzaamheid heel gewoon. De twee bedrijven kunnen hun energievraag en opwek zelfs onderling verdelen.

Het college was blij te horen dat beide ondernemers zich door de gemeente goed ondersteund voelt op het gebied van ondernemen. Uiteraard namen zij ook verbeterpunten mee naar huis. De rol die duurzame innovaties spelen in de hedendaagse bloementeelt was voor het college – anders dan bij de ondernemers- alles behalve vanzelfsprekend. Een groot compliment voor de mate waarin beide ondernemers de voeten in de Westfriese klei houden en hindernissen als uitdagingen aangaan.

Totaal aantal keren gelezen: 51 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen