Share

Verhalen over branden bij donteursavond De Dres

NIBBIXWOUD – De Maand van de Geschiedenis, die gehouden wordt in oktober, heeft dit jaar als thema Wat een ramp. De Cromme Leeck doet mee aan deze maand en organiseert op vrijdagavond 14 oktober een bijeenkomst met als titel Brand! De avond wordt gehouden in De Dres, Lange Dres 1 in Nibbixwoud en begint om 20 uur.

Meerdere boerderijen in Wognum, Nibbixwoud en Zwaagdijk-West zijn ten prooi gevallen aan brand. De boerderijen waren doorgaans ook bedrijfspanden. De sprekers verloren alles toen hun pand in vlammen opging. Jolanda Kruithof-Winkel geboren in Wognum, Sjaak Jong uit Zwaagdijk-West en Elly Slagter-Broers geboren in Wognum vertellen over hun leven voor en na de brand en welke impact deze gebeurtenissen hebben gehad. Arie Schouten uit Nibbixwoud maakt het publiek deelgenoot van zijn ervaringen met de brandweer in dat dorp. Beeld- en ander materiaal verlevendigt de vier verhalen.

Brand!

Vrijdagavond 14 oktober 2022, inloop 19.30 uur, aanvang 20 uur.
De Dres, Lange Dres 1 in Nibbixwoud
Entree: donateurs gratis, belangstellenden 3 euro.

Totaal aantal keren gelezen: 74 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen