CDA wil opheldering over permanente bewoning op boten Westerhaven Medemblik

MEDEMBLIK – Fractievoorzitter Els van den Bosch wil de havenverordening inzien om te controleren of het permanent bewonen op boten in de Westerhaven wel is toegestaan. In de verordening moet volgens Van den Bosch zoiets staan. Mocht dit zo zijn dan wil Van den Bosch weten of deze verordening dan moet worden aangepast.

Mocht er op 1 of meerdere boten permanent worden bewoond dan wil Van den Bosch van de gemeente Medemblik weten dat zij hier tegen doet, dit geldt ook direct voor de lozingen op het oppervlakte water in de havens.

Ook wil Els van den Bosch weten wie de palen bij de Turfhoek voor haar rekening heeft genomen, is dit de Stadshaven BV of is dit de gemeente Medemblik, zeker om dat de sluizen, beschoeiing en kademuur wel onder de gemeente Medemblik vallen en niet onder de Stadshavens BV. Daarom wil Van den Bosch ook weten wie de eigenaar is van de steigers.

Van den Bosch gaat door met het stellen van vragen over o.a. het tanken van de boten nu de firma Kool is gestopt en de bunkerboot is verplaatst, en waarom de Regattahaven niet bij de Stadshavens hoort maar in handen is van een andere instelling. Ook stelt Van den Bosch vragen over de camperstandplaatsen op de Pekelharinghaven. Van de Bosch wil weten of dit van de gemeente Medemblik is of van de Stadshavens.