CDA wil Medemblik rijbewijs jongeren laten ophalen mits zij een EMA-cursus volgen

MEDEMBLIK – De gemeente Koggenland gaat jongeren in de gemeente de kans geven om gratis hun rijbewijs op te halen als zij de cursus ‘Alcohol in het Verkeer’ gaan volgen. Het NHD kwam afgelopen week met dit bericht. Hiermee hoopt Koggenland te bereiken dat jongeren zich bewust worden wat drank en drugs met je doet als je gaat autorijden.

Veel mensen weten niet hoe lang alcohol en drugs in je bloed aanwezig blijven, heb je bijvoorbeeld 10 biertjes gedronken dan duurt het 15 uur voordat de alcohol uit je bloed is. Claudia Selders-Kroezen (CDA) zet zich al jaren in als promotor van o.a. deze cursus. Zij vraagt dan ook het college of zij op de hoogte is van de mogelijkheid om jongeren preventief deze cursus te laten gaan volgen.

Lees ook: Column Claudia Selders-Kroezen: ‘Stop met snus! Of liever nog, begin er niet aan… ‘

Selders-Kroezen wil dan ook van het college weten of zij positief tegenover de plannen van Koggenland staat en of de inhoud en intensiteit van deze cursus gelijk is aan de opgelegde EMA-cursus (Als u bent aangehouden met alcohol op kan het zijn dat u een cursus moet volgen. Het doel van de cursus is dat u niet meer gaat rijden onder invloed. En dat u zo snel mogelijk weer veilig de weg opgaat. Voor uzelf en uw medeweggebruikers. Want rijden onder invloed van alcohol is levensgevaarlijk. De volledige naam van de cursus is Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA).) Deze cursus kost 1200 euro, is verplicht en moet door de cursist zelf worden betaalt.

Selders-Kroezen wil daarom van het college weten wie deze kosten gaat betalen, de jongeren die voor hun rijbewijs gaan of de gemeente Medemblik.